DOŽIVETJA

_________________________________________

 

_________________________________________

 

 

Postojnska jama & Predjamski grad

Do Postojnske jame lahko pridete peš, saj se od jame nahajamo le slabih 10 minut hoje. Postojnska jama in njena razburljiva notranjost vas bosta popeljala na fantastično potovanje pod površje Zemlje. Zato ni čudno, da je v 200 letih, odkar je bil odprt za javnost, gostil že več kot 36 milijonov obiskovalcev z vsega sveta.

Park Postojnska jama poleg dveh svetovno znanih znamenitosti ponuja še vrsto drugih doživetij, kot nalašč za celodnevni izlet, ki se ga boste spominjali še leta.

Predjamski grad

Book  now

Skocjanske jame – zaščiteno pod UNESCO naravno in kulturno dediščino 

Škocjanske jame in park se nahajajo 25 min vožnje z avtomobilom od nas. Raziščite lepote Škocjanskih jam in parka. Škocjanske jame ostajajo edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu na Unescovem seznamu naravne in kulturne svetovne dediščine. Tako imajo pomembno mesto med svetovnimi naravnimi spomeniki.
Namig: obisk Škocjanskih jam lahko kombinirate z obiskom Lipice (isto območje)

Book  now

Lipica – mesto slovenskega ponosa

Od Postojne le 25 minut vožnje z avtomobilom je Lipica ena najstarejših še delujočih kobilarn. Lipica namreč deluje že od leta 1580 in je dom slavnega lipicanca! Privoščite si sproščujoč sprehod po okolici Kobilarne Lipica v spremstvu prijaznega vodnika ali samostojen ogled z mobilno aplikacijo Lipica Guide.
Spoznajte zibelko lipicancev – eno najstarejših kobilarn na svetu s tradicijo, ki sega v leto 1580! Obiščite hlev »na Borjači«, kjer bele kobile skrbijo za svoje temne žrebeta. Občudujte zgodovinsko središče kobilarne in njen najstarejši hlev Velbanca. Vse o Lipici in lipicancu izveste v interaktivnem muzeju Lipikum. Posebno doživetje je tudi jutranji odhod kobil in žrebet na pašnike.
Pred obiskom Lipice si iz trgovine Google Play ali App Store naložite mobilno aplikacijo The Lipica Guide in spoznajte čudovito in prenovljeno posestvo Lipica!
Namig: obisk Lipice lahko kombinirate z ogledom Škocjanskih jam (isto območje)

Book  now

Park vojaške zgodovine Pivka

Park vojaške zgodovine se nahaja le 15 min vožnje z avtomobilom od naše lokacije. Gre za novo muzejsko in turistično središče, ki je v zadnjih nekaj letih doživelo intenziven razvoj. Različni muzejski eksponati in raznolike muzejske zbirke ponujajo obiskovalcem edinstven vpogled v domačo in svetovno zgodovino.
Osrednja zbirka Parka vojaške zgodovine je nacionalna tankovsko-topniška zbirka, ki obsega tanke in topove iz 2. svetovne vojne, iz obdobja hladne vojne in iz slovenske osvobodilne vojne leta 1991 ter vozila iz Slovenske vojske. vojska. Park ima tudi zbirko letal; sestavljata ga dve lovski letali, ameriški turboreaktivni lovec-bombnik F-84 Thunderjet in romunski IAR-93 Vultur/Eagle. Poleg tega bodo obiskovalci spoznali tudi zanimivo zgodbo helikopterja Gazela TO-001, ki se je zgodila leta 1991, med slovensko osvobodilno vojno.
Diverzantska podmornica P-913 Zeta je še vedno najbolj privlačen muzejski eksponat. To majhno, nekdanjo jugoslovansko podmornico si lahko ogledate tudi od znotraj. Tako lahko obiskovalci spoznajo skrivnostni svet podmorničarjev. Zelo priporočljiva je predhodna rezervacija vodenega ogleda notranjosti podmornice.
Obisk v Parku vojaške zgodovine lahko obiskovalci zaključijo s 4-urnim sprehodom po Krožni poti vojaške zgodovine ali z 1-urnim sprehodom po tematski učni poti do utrdb Alpskega zidu na Primožu.

Book  now

Kolesarske proge

Postojna in okolica sta odlična za raziskovanje s kolesom. Po predhodnem naročilu se lahko dogovorimo za najem koles. Tukaj lahko raziskujete našo okolico in se zapeljete mimo nekaterih najbolj znanih jam in znamenitosti. 10 km dolga vožnja do Predjamskega gradu je odlična priložnost za spoznavanje lokalnih vasi in ogled okolice. Na poti nazaj se lahko ustavite tudi za ogled Pivke jame. Ista pot vas popelje mimo naše najbolj znane Postojnske jame.

Book  now